sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Pienlehti sarjakuvan taittaminen

Tiedän yhden tavan taittaa pienlehti sarjakuva, jonka löysin kokeilemalla. Sen jälkeen olen yleensä seurannut aina samaa kaavaa taittaessani sarjakuvaa, enkä ole vaivautunut miettimään voiko sen tehdä helpommin. 

Aluksi muutan sarjakuvan pdf tiedostoksi, ilmaisohjelmalla jonka olen joskus löytänyt netistä: i2pdf.exe, (C) 2009-2011 LMG Software, se löytynee netistä kun googlettaa. Sen avulla voi sarjakuvaa jakaa myös pdf formaatissa, jos niin haluaa.

Tämän jälkeen avaan syntyneen pdf:n libreofficen draw ohjelmassa (toinen ilmaisohjelma, melko tunnettu officen vastine). Sitten menen tulostusasetuksiin, valitsen tulostimeksi Microsoft XPS document writerin, tulostusasetuksista page layoutista valitsen Brochuren ja Microsoft XPS document writerin asetuksista (Layout->Advanced) valitsen vielä paperi kooksi A4, muuten tuloksena on vihkonen Letter koossa, eikä sivut ole ihan kohillaan. Tämän tulostuksen tuloksena on sitten xps dokumentti, jonka tulostaessa sivut on siinä järjestyksessä, että niistä saa taitettua vihkosen, johon tarttee enää laittaa vaan niitit kiinni. Oma libre officeni on englanninkielinen, suomenkielisessä saattaa edellä mainitut valikot olla eri nimillä.

Itse olen joskus printtaillut muutaman sarjakuvan yliopiston printterillä, kun tulostuskiintiöiden puolesta voinut niitä ilmaiseksi tulostaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti