keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Oulu Comics festival 2016 sarjakuvakeidas 5.11.2016



Osallistun tänäkin vuonna sarjakuvakeitaalle 5.11.2016 klo 12:00-18:00:
http://www.oulucomics.com/festival/16/comics-oasis/

Mukaan tulee rajallinen määrä tämännäköisiä lehtiä:























Sekä pari muuta lehteä. Sienitrippailu lehti on kuten aikaisempinakin vuosina jaossa ilmaiseksi:

Alustava hinnasto:

 Piraattikonsultti
    Osa 1: värillinen 2 euroa,      mustavalkoinen 1 euro
    Osa 2: värillinen 3 euroa,      mustavalkoinen 2 euroa
    Osa 3: värillinen 3,50 euroa, mustavalkoinen 2 euroa

 Rajakohtauksia: värillinen 7 Euroa







tiistai 5. huhtikuuta 2016

Piraattikonsultin kolmannen osan säätäminen jatkuu

Säätöä:
Aikaisemmin mainitsin, että tavoitteena olisi saada tämä kolmas osa valmiiksi huhtikuun alkupuolelle. Noh, tässä on ollut välillä hidasteita sen verran, ettei se tule toteutumaan. Piirrettyä materiaalia tällä hetkellä on kuitenkin 31 sivua ja uusia sivuja tulee vielä ehkä noin 5-12 kappaletta, riippuen miten pyörittelen loppuosassa juonta. Kun piirustushomma tulee valmiiksi pitää vielä joitain osia ehkä pirrtää uusiksi ja loppusäätää koko hommaa, joten tällä hetkellä tavoite kolmannen osan loppuun saattamisesta, menee huhtikuun loppupuolelle. Melko varma olen kuitenkin siitä, että ennen vappua tulee valmista jälkeä.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Tekeillä: Piraattikonsultti Osa 3 - 3D mallinnusta ja piirtämistä

Olen aloittanut kolmannen piraattikonsulttisarjakuvan työstämisen. Tätä sarjakuvaa varten tuli, jonkin verran harjoiteltua 3d mallinusta Blender 3D ohjelmalla. Teen purje-aluksista ja muista paljon yksityiskohtia sisältävistä kohteista 3D-mallinnuksia. Itse hahmot piirrän edelleen samaan tapaan kuin ennenkin. 3D-palikkahahmoista tulisi suhteellisen tylsännäköistä sarjakuvaa, ainakin minun 3D mallinnustaidoilla.

Aikasemmissa piraattikonsulttisarjakuvissa esiintyneestä Pöystin käyttämästä priki purjealuksesta tuli tehtyä 3D- mallinnus:


Syynä tähän on osaksi se, että käsin piirtäessä monimutkaisempia kokonaisuuksia, tulee jatkuvasti unohdeltua yksityiskohtia ja jälkeenpäin tulee katsottua omaa jälkeä ja mietittyä, että tulipa taas sössittyä tuossa ja tuossa kohtaa. Tosin 3D-mallinnuskaan ei ole mikään kovin helppo oikotie, vaan sen opetteluun ja mallintamisiin menee melko paljon aikaa. Mutta hyödyt ovat myös omaa luokkaansa. Ainakin sen kannalta, miltä lopputulos näyttää. Ei ehkä sen kannalta kuinka nopeasti saa piirrettyä sarjakuvaa,.. tai no ehkä sekin sitten nopeutuu, kun oppii tekemään rutiinilla.

Kumminkin kun nyt olen mallintanut edellä mainitun purje-aluksen. Niin voin nyt pyöritellä sitä ja kokeilla eri näkökulmia, sekä katsoa miltä koko homma näyttää erilaisissa valaistuksissa:


Myös tila, jossa Lähis pitää luentoa on 3D mallinnettu:


Alla olevassa kuvassa on käytetty yhteensä 3 ohjelmaa: Blender 3D, MSPaint ja Gimp. 4 ohjelmaa, jos myös Autohotkey lasketaan mukaan. Kaikki mainitut ohjelmat on saatavissa ilmaiseksi.


Kuvan taustalla olevat pilvet on piirretty Gimpillä. Laiva ruoreineen on tehty edellä mainitulla 3D-mallinnus ohjelmalla Blender 3D. Hahmot on piirretty käyttäen Windows 7:n mukana tulevalla MSPaintillä, mikä on omasta mielestä hieman aliarvostettu piirto-ohjelma. 

3D mallinnuksen kanssa tämä sarjakuva on ehkä kokeellisin sarjakuva mitä tähän asti olen tehnyt. Yritän saada tämän valmiiksi huhtikuun alkupuolelle mennessä, mutta mitään varmuutta asiasta ei ole.

Lopuksi pitänee vielä mainita, että käytän piirtämiseen Ebaystä hankittua Motion computing j3500 tablettia. Ja kaikki 3D mallintamiset ja muut graafiset hommat on onnistunu ilman hienompaa grafiikkaprosessoria (GPU:ta). Jos tekisi jotain fotorealistisempaa 3D-mallinusta niin sitten siihen varmaan tarvitsisi, jonkin kalliimman puoleisen GPU:n.